Freja vil hellere føde privat: Det gør mig tryg

- Jeg har oplevet travlheden på en fødegang, og det skræmte mig faktisk lidt. Derfor har jeg valgt at føde på en privatklinik.

Freja Larsen, der har termin om to uger, er jordemoderstuderende og bor på Amager men har valgt at føde på en privat fødeklinik i Roskilde. (Foto: Freja Larsen © Freja Larsen)

Ordene kommer fra 30-årige Freja Larsen, som er gravid med sit første barn.

Siden oktober sidste år har kvinder fra Region Hovedstaden kunnet vælge at føde på en privat fødeklinik i stedet for den almindelige fødegang på hospitalet. Og så endda helt gratis.

Hagen er, at det foregår i Region Sjælland, for det er her, man har lavet ordningen med privatklinikken Storkereden i Roskilde.

Men afstanden afskrækker ikke kvinderne fra hovedstaden. Klinikken er blevet kimet ned af kvinder, der gerne vil føde på en privatklinik.

En af dem er altså Freja Larsen, der har termin om to uger. Hun er jordemoderstuderende og bor på Amager men har valgt at føde på den private fødeklinik i Roskilde.

- Jeg oplever en helt anden form for ro og tryghed her, hvor jeg kender min jordemoder i god tid, siger Freja Larsen og fortsætter:

- I modsætning til de store sygehuse med op til 50 jordemødre, hvor chancen for at få en ukendt jordemoder er stor, så kender jeg nu tre jordemødre på Storkereden. En af dem vil være på vagt, når jeg skal føde, og det giver mig en stor tryghed, siger hun.

Freja Larsen og hendes kæreste var egentlig tilknyttet Rigshospitalet, som jo ligger meget tættere på, men alligevel vil de hellere tage turen til Roskilde.

- Egentlig ville jeg gerne føde hjemme, men vi ligger i flyttekasser for øjeblikket, så den private fødeklinik var et godt alternativ, tænkte vi.

Størstedelen af landets kvinder føder stadig på de offentlige hospitaler, og det er helt sikkert godt nok, mener hun.

- Jeg hører mange gode fødselsberetninger fra sygehusene, men når jeg nu selv havde valget, ville jeg hellere det her, siger Freja Larsen, som jo selv skal være jordemoder en dag.

Facebook
Twitter