Frem med tomlen: Blaffere får egne stoppesteder i København

De første stoppesteder for blaffere er blevet opstillet i hovedstaden.

Blafferne er langt fra en uddød race, mener Carsten Theede, der står bag Blaffernationen. (Foto: Blaffernationen © Blaffernationen)

Du kan købe en togbillet eller købe dig til et lift med en fremmed chauffør - men du kan også stikke tomlen frem og blaffe dig afsted helt gratis. Og chancerne for en tur fra København burde være gode.

Der er nemlig blevet opstillet tre store skulpturer, der skal fungere som stoppesteder for blaffere og bilister. Stoppestederne står ved Fisketorvet og to steder nær motorvejen ved Folehaven.

Det er projektet Blaffernationen, der står bag skulpturerne, og initiativtager Carsten Theede håber, at stoppestederne får flere til at give blafferiet en chance.

- Hovedformålet er at skabe flere møder i bilerne, for man møder så mange mennesker og oplever så meget tillid, når man blaffer, mener han.

De seneste år har der været stor fremgang i tjenester, hvor folk kan betale sig til lift i en fremmed bil. Men blafferne er ikke en uddød race, forsikrer Carsten Theede. Han mener, det er helt naturligt, at København får stoppesteder for blaffere.

- De eksisterer i Tyskland og i Amsterdam, så selvfølgelig skal vi have det i Danmark og i København, siger han.

Officielle skilte på vej

De tre skulpturer står ved vejene indtil den 1. november. Derefter sætter Københavns Kommune officielle vejtavler op, der gør bilisterne opmærksomme på blaffere.

Det er indtil videre et forsøg, der skal løbe over to år, siger Jacob Hartmann, som er seniorrådgiver hos Sharing Copenhagen, der er en del af Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

- Dels er der en miljøvinkel i at fremme samkørslen og få flere personer i bilerne, men det er også et kulturmøde, der bygger tillid mellem mennesker, siger han.

Blaffetavlerne opsættes fem steder i København. Det er endnu ikke besluttet præcis hvor, men der er flere oplagte steder, mener Jacob Hartmann:

- Ålholm Station, ved Fisketorvet og motorvejen ved Folehaven er strategisk gode steder, hvor det er let at komme til som blaffer og bilist, siger han.

Planen er, at tavlerne er oppe inden nytår.

FacebookTwitter