Frivillige opgiver cafedrift i Folkets hus

Frivillige dropper at drive cafeen i Folkets Hus på grund af problemer med banderelaterede unge.

Frivillige dropper at drive cafeen i Folkets Hus på grund af problemer med banderelaterede unge. Billedet er et tidligere billede fra et møde i Folkets Hus. (Foto: © Bo Hasseriis, DR)

En stor gruppe frivillige i Folkets Hus på Nørrebro kaster nu håndklædet i ringen og stopper deres engagement i huset, hvor de blandt andet driver en cafe.

Det sker grund af problemer med banderelaterede unge, der hænger ud foran Folkets hus og blandt andet ryger hash. Det skriver modkraft.dk.

Socialdemokraternes kulturordfører i Københavns borgerrepræsentation, Simon Strange er i dialog med en del af de frivillige.

- Det er ikke acceptabelt, at der er nogle unge, der ikke kan drive deres frivillige aktiviteter, fordi de føler sig utrygge eller chikanerede, siger Simon Strange,

Kommunen skal hjælpe de unge

Han vil nu have kommunen på banen, så de kan hjælpe de frivillige til at blive i Folkets Hus:

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de unge til fortsat at være aktive i Folkets hus og vi er i dialog om dem om, hvad der skal til for det, siger Simon Strange, kulturordfører for Socialdemokraterne i København.

Beslutningen om at nedlægge cafegruppen vil blive annonceret på et internt krisemøde for de aktive i huset i aften, skriver Modkraft.dk