Frivillige skal knække ensomheden

Frivillige, der selv har haft psykiske problemer, skal hjælpe psykisk syge ud af ensomhed.

Halvdelen af alle psykisk syge i Københavns Kommune føler sig ensomme. Dét skal et forsøg med tidligere psykisk syge frivillige, der besøger og hjælper, lave om på. (© Colourbox)

De kommer på besøg, gå turer, drikker kaffe og snakker. Nøglen til at hjælpe psykisk syge ud af ensomhed er nemlig hjælp fra frivillige, der selv har psykisk sygdom i bagagen.

Det er tanken bag et forsøg på bosteder i København, hvor halvdelen af de psykisk syge føler sig ensomme, viser en undersøgelse fra kommunen.

Det fortæller projektleder for Team Ud i livet Christina Færch-Jensen, som selv har fået ideen til brugen af frivillige.

- De mennesker, der er frivillige, kan hjælpe, fordi de har en egen erfaring, som de trækker på, og det gør en væsentlige forskel, siger Christina Færch-Jensen.

Det vil koste halvanden million kroner om året at fortsætte forsøget og udbrede det til hele kommunen.

Det mener socialborgmester Jesper Christensen (S), at det skal, og derfor tager han projektet Team Ud i Livet med på dagsordnen til de kommende budgetforhandlinger i Københavns Kommune.

- Der vil være nogle af de psykisk syge, som vi ikke rammer i dag, men som vi kan ramme anderledes, når vi bruger frivillige med erfaring, og dermed får vi også bragt ensomheden ned, siger Jesper Christensen.

Facebook
Twitter