Gidseltagning på toppen af Politigården: En fange er taget som gidsel

En gidselsituation udspiller sig ved Københavns Politigård, og indgangen til Politiets Fængsel er spærret af. Politiets aktionsstyrke er tilkaldt.

En gidselsituation udspiller sig på toppen af Københavns Politigård, hvor en indsat har taget en anden indsat som gidsel. Indgangen til fængslet er derfor spærret af, og politiets aktionsstyrke er tilkaldt.

- 13.48 får vi en anmeldelse  fra fængslet om, at der er en gidselsituation ved fængslet. En indsat har taget en anden indsat som gidsel. I øjeblikket forsøger vi at komme i dialog med den pågældende, siger James Keiwe fra Københavns Politi til DR Nyheder.

- Vi ved ikke, hvad han bruger til at holde ham tilbage, siger James Keiwe. - Vi ved ikke, om han bruger våben, siger han.

Under en gårdtur

James Kiewe oplyser, at den ene indsatte har taget den anden indsatte under en gårdtur på toppen af politigården, og det er der, gidselsituationen finder sted.

Politiets forhandler er ved at få kontakt til fangen, der har taget den anden fange som gidsel. Politigårdens Fængsel er kendt for at huse fanger, der er underlagt flere sikkerhedsmæssige restriktioner end andre fængsler.  

Af sikkerhedsmæssige årsager må der ikke være mere end to fanger på gårdtur ad gangen. Og det er det, den ene indsatte har udnyttet og taget den anden som gidsel.

En lægeambulance er også tilkaldt, men ellers vil politiet ikke oplyse yderligere om gidseltagningen på nuværende tidspunkt.

Opdateres...

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk