Glæde over nye regler: Nu må kommunen selv kradse penge ind

Kommunerne må igen selv inddrive borgerens gæld, og det glæder man sig over i blandt andet Allerød.

SKATs system til at inddrive gæld fungerer ikke, så nu får kommunerne selv lov til at inddrage penge fra borgere med gæld. (© dr)

Kommunerne må igen på egen hånd jagte de penge, borgerne skylder dem. En ny aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen betyder, at ansvaret for at inddrive gæld til det offentlige igen lander hos kommunen, og det glæder man sig blandt andet over i Allerød:

- Det er fantastisk, at vi kan få lov at inddrive gælden, siger Allerød Kommunes borgmester, Jørgen Johansen (K).

Før SKAT overtog ansvaret for de ubetalte regninger, var det kommunerne, der stod for inddrivningen. Men efter det totale kollaps med inddrivelsessystemet EFI får kommunerne nu igen mulighed for at inddrive bl.a. ejendomsskat og regninger til vand, skrald og snerydning.

I Allerød har man magtesløst set til, når man har haft penge til gode hos borgere og firmaer. Penge, som ifølge Jørgen Johansen skulle været gået til bedre velfærd i kommunen:

- Det er klart, at hvis man kan se, at der er et sted, hvor man kan gøre det bedre, og man så ikke får lov, så bliver man ked af det. Vi ønsker at gøre så godt som muligt i kommunerne, siger Jørgen Johansen.

I alt har landets kommuner 3,5 mia. kroner til gode hos borgere og virksomheder.

Facebook
Twitter