Glem fitness-centret: Voksne skal lege sig i form

Voksenlegeplads i byrummet skal lokke flere til at bevæge sig.

Den nye aktivitetsplads skal tiltrække borgere, der ikke kan lide at dyrke motion i fitness centret eller i den lokale gymnastikforening. (© Colourbox)

Der skal leg til, hvis flere skal med på motionsbølgen. Det er tanken bag en ny 'voksenlegeplads' i Københavns Kommune.

I stedet for at skabe et udendørs motionscenter har kommunen ladet sig inspirere af børnenes verden og lavet en åben aktivitetsplads, der skal lokke flere voksne borgere til at bevæge sig. Gerne med naboen, så beboerne får mødt hinanden.

Legepladsen består blandt andet 200 blå pæle, der skal fungere som en klatreskov og 75 nyplantede træer og buske mellem gynger, gymnastikringe og bomme.

Træner sammen med underboen

Førtidspensionist Jørgen Asbøg Knudsen er en af de beboere, der har taget pladsen til sig. Han træner nu to gange om ugen på pladsen.

- Der kommer en sød, ung og dygtig pige ved navn Anna, som træner med i en halv time og viser os, hvad redskaberne skal bruges til. Der er jeg med sammen med min underbo, siger han.

Inspirerer til at motionere

Det har været en helt bevidst strategi fra Københavns Kommune ikke at bruge den tidligere tomme Guldberg Plads på Nørrebro til at bygge et regulært motionscenter. Ifølge sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF), går man efter at nå de københavnere, der ikke bryder sig om at gå i fitnesscentre eller i den lokale gymnastikforening. Det forklarer hun i en pressemeddelelse.

Dén prioritering er Jørgen Asbøg Knudsen, der blev førtidspensionist på grund af en blodprop i hjernen for tre år siden, glad for.

- Det inspirerer mig til at komme ned og prøve at motionere. Der er mange, der har brokket sig over de blå pæle, men jeg tror, at man bliver nysgerrig efter at finde ud af, hvad det er. Og så finder man ud af, at det faktisk er meget sjovt, siger han.

’Der er altid glade mennesker’

Det er også meningen, at 'voksenlegepladsen' skal være et sted, hvor borgerne kan få øjnene op for, hvem de bor dør om dør med. Arbejdet med udformningen af pladsen skete i tæt dialog med borgerne og forebyggelsescentret på Nørrebro tilbyder gratis træningssessioner til alle, så borgerne kan få gang i motionsnetværk.

Jørgen Asbøg Knudsen kan allerede nu mærke, at stemningen er ændret i området.

- Pladsen er blevet meget mere lys og åben, og der er altid glade mennesker hernede. Jeg skal bare kigge ud af mit vindue, så ser jeg smilende mennesker i alle aldre. Der er også rollator-bander. For mig er det fantastisk, siger han.

Facebook
Twitter