Gratis modermærke-tjek: Hudklinikker løbet over ende

Det har været et tilløbsstykke at få tjekket modermærker denne uge, hvor hudklinikker i Region Hovedstaden har holdt åbent hus.

Over 150 mennesker har været forbi en af hudklinikkerne på Østerbro, et par håndfulde er sendt videre til ekstra tjek.

Denne uge har borgere i Region Hovedstaden kunne få tjekket modermærker hos en række hudlæger, der har slået dørene op som led i kampagnen "Euromelanoma", der sætter fokus på modermærkekræft.

Det har været et tilløbsstykke uden lige, fortæller hudlæge Johan Milling Holck Poulsen, der har deltaget i kampagnen for første gang:

- Jeg har haft en heftig uge og har set mange mennesker, der har været stor bevågenhed omkring det her arrangement. Jeg har i min egen klinik set over 150 mennesker. Folk har været positive selvom de har skulle vente ofte en time til halvanden.

Flere patienter er sendt videre

De fleste patienter er gået fra hans klinik på Østerbro med ro i maven, men et par håndfulde er sendt videre til undersøgelse

- Der har været stor søgning, og det har faktisk også været relevant. Vi har jo fundet nogle ting hos dem, der er kommet og blevet undersøgt. Jeg har rundt regnet sendt et par håndfulde mennesker videre.

Det store fremmøde kan også skyldes, at vejen til en hudlæge normalt går gennem en henvisning fra den praktiserende læge.

For besværligt at komme til hudlæge normalt

Den forretningsgang forhindrer måske nogen i at opsøge læge, selvom modermærker skifter form og farve.

- Man kan sige, at det er et udtryk for, at man har et system, hvor det mange gange er en ekstra hurdle eller udfordring for folk at komme igennem systemet. Men nogle mennesker fortrænger også, at de måske har noget siddende, der kunne være alvorligt.

Har man et modermærke, som opfører sig mistænkeligt, er det om at få en henvisning til hudlæge med det samme, siger Johan Milling Holck Poulsen

- Man kan sige helt overordnet, hvis man har sår, der sidder i huden lidt længere end et par uger. Sår der klør, bløder, sviger, brænder så skal man bestemt få det undersøgt. Det samme gælder modermærker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk