Gratis p-pladser i København kommer nu til at koste penge

Ni kroner i timen. Det bliver prisen for at parkere i store dele af Valby, Nørrebro og Ydre Østerbro fra marts næste år. Det er områder der ellers tidligere har været gratis.

Det kommer til at koste ni kroner i timen at parkere i den nye gule parkeringszone i København. Zonen træder i kraft i 2017 (Foto: Københavns Kommune © Københavns kommune)

Det kommer til at koste penge at parkere i store dele af København, som hidtil har været gratis. Teknik- og miljøudvalget på Københavns Rådhus ventes nemlig på mandag at vedtage en ny såkaldt gul parkeringszone.

Det betyder, at bilister i store dele af Valby, Ydre Østerbro og store dele af Nørrebro må punge ud med ni kroner i timen, når de skal parkere. Formålet med de nye parkeringszoner er blandt andet at få pendlerne ud af byen, siger teknik-og miljøborgmester Morten Kabell.

- Vi har fået rigtig mange klager fra beboerne i området, om at deres parkeringspladser er optaget af pendlere, siger han.

Og samtidig skal de nye zoner også skabe flere parkeringspladser, siger Morten Kabell.

Regner ikke med mange klager

På trods af, at parkeringspladserne nu kommer til at koste penge, hvor de før var gratis, og at beboerne i området skal købe en parkeringslicens til 740 kroner, så regner teknik- og miljøborgmesteren ikke med at modtage mange sure mails i indbakken.

- Det kommer til at skabe mindre trængsel i byen, og det skaber bedre parkeringsvilkår for beboerne, siger Morten Kabell.

De nye parkeringsregler træder i kraft i marts 2017.

Det bliver dyrere at være bilist i København.

Opslået af DR Nyheder på 18. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.