Gratis parkering til opfindsomme ferierejsende

Tag bilen til lufthavnen - eller til en villavej i nærheden - og parker gratis under ferien. Det er svært at finde p-pladser på Amager, når dele af øen tilbyder gratis parkering.

Københavns randområder tilbyder gratis parkering, og det bliver ikke anderledes foreløbig. (© DR)

Tag bilen til lufthavnen - eller til en villavej i nærheden - og parker gratis under hele ferien. Det kunne lyde som en reklame. Det er det ikke.

Parkeringsstrategien i Københavns Kommune har gjort det gratis af parkere i de såkaldte randzoner - fx på Amager. Og randzonerne får besøg af mange bilister, som ikke bor i området.

Og det bliver ikke anderledes foreløbig, fastslår centerchef i Center for Parkering Anders Møller:

- Vi er godt klar over, at der er nogle problemer i nogle af disse randzoner. Det vil vi også gøre noget ved, når det giver mening ud fra en samlet vurdering, lyder det fra Anders Møller.

Gamle problemer

Københavns politikere pålagde tilbage i 2011 Teknik -og Miljøforvaltningen at "udarbejde et forslag til regulering af betalingszonens randområder". Men foreløbig venter forvaltningen på nye teknologiske muligheder, forklarer Anders Møller:

- Vi mener faktisk ikke, at det er den rigtige løsning i dag at sætte billetautomater op, hvis vi så piller dem ned kort tid efter i den eksisterende betalingszone for at overgå til et andet system, siger Anders Møller

Langtidsparkering lugter af ferieparkering

I mellemtiden kan Anne Malinovski fra Kastrupvej på Amager bruge op til en halv time på at lede efter parkeringspladser nær hjemmet:

- Hvis jeg kommer hjem efter klokken 20, er det stort set umuligt at finde en plads.

Anne Malinovski oplever i øvrigt ofte, at parkerede biler holder i flere uger på de gratis parkeringspladser på Kastrupvej. Så selv om hun ikke har noget bevis, spekulerer hun over, om ikke der er nogen, der har set fidusen i at parkere gratis på Kastrupvej frem for at betale flere hundrede kroner dagligt i lufthavnen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk