Greve vil inspirere borgere med velfærdsteknologi

Et nyt inspirationsrum i Greve skal give kommunens ældre, syge og handicappede ideer til, hvordan teknologi kan hjælpe dem i hverdagen.

Greve Kommune vil inspirere ældre, syge og handicappede til at bruge velfærdsteknologi. Det sker med en nyt inspirationsrum, hvor borgerne kan se nogle af de hjælpemidler, de kan tage i brug for at lette hverdagen - som eksempelvis en 'strømpepåtager'.

Ældre, syge og handicappede i Greve Kommune får nu et inspirationsrum, hvor de kan finde ideer til teknologiske dimser og remedier, der kan lette deres hverdag og forbedre velfærden.

Rummet skal være med til at give folk en aha-oplevelse og forstå, hvordan teknologi kan være en hjælp:

- Man ved ikke altid, hvad man har brug for, før man har set tingene, og når man kommer ind i det her rum skal man kunne sige "det er godt nok smart", siger Connie Vejlø, der er udviklingschef i Greve Kommune.

Hjælp til alt fra bh til forlænget toiletarm

Inspirationsrummet skal være en genvej til at få velfærdsteknologien ind i hjemmene. Og hjælper spænder bredt:

- Vi har en 'påtager' til en bh og en armforlænger til toiletbesøg, når man skal tørre sig, siger Connie Vejlø.

Hjælpemidler skal hæve livskvalitet

I Greve Kommune håber man, at inspirationsrummet kan være med til at hæve livskvaliteten for de af kommunens borgere, der har særlige behov.

- De fleste mennesker ønsker at være selvstændige. De færreste ønsker at få hjælp, så det gavner både livskvalitet og selvværd, når du selv kan bestemme, hvad du vil, siger Connie Vejlø.

Inspirationsrummet åbner i Greve mandag eftermiddag.

FacebookTwitter