Gud, Jesus og Buddha sat på porten: København kan få trosneutral kirke

Et ceremonirum til fem millioner kroner kan se dagens lys, hvis et forslag fra De Radikale i Københavns Kommune bliver vedtaget.

Sådan kommer ceremonirummet til at se ud, hvis et flertal bevilger penge til den noget anderledes 'kirke'. (© Svendborg Architects)

Det skal være muligt at markere store begivenheder i livet, selvom man ikke tror på Gud eller tilhører et religiøst fællesskab.

Derfor skal København have et trosneutralt ceremonirum, hvor alle borgere kan afholde ceremonier efter egen overbevisning.

Det mener De Radikale i Københavns Kommune, der vil afsætte fem millioner kroner i de igangværende budgetforhandlinger til ceremonirummet. Det fortæller gruppeformand Tommy Petersen.

- København er en mangfoldig by med mange forskellige mennesker. Flere tusind er ikke medlem af et religiøst trossamfund. Men det gør jo ikke, at man ikke har brug for at markere livets store begivenheder. Tværtimod, siger han.

Ifølge Tommy Petersen skal ceremonirummet ligge i Bispebjerg Kirkegårds urneopbevaringslokaler. Her skal en medarbejder stå for at koordinere de henvendelser, der måtte komme på rummet.

- Folk har rigtig meget brug for rammer, særligt ved begravelser. Det er en meget sensitiv begivenhed, hvor det ikke altid er nok at være i et trist kapel på et hospital eller i en café, siger han.

Det er endnu uklart, om der er opbakning til ceremonirummet. Et flertal i København stemte for et par år siden for en forprojektering, der altså nu er blevet til et konkret forslag.