Håndværkerfradrag krydser Øresundsbroen

Mange danskere med sommerhus i Sverige benytter håndværkerfradraget på ferieboligen.

Mange danskere med sommerhus i Sverige benytter håndværkerfradraget på ferieboligen. (Foto: Pierre Mens © bridgephoto.dk)

Fire ud af fem danskere, der ejer sommerhus i Sverige har til hensigt at udnytte de nye danske regler, der lovliggør dansk håndværkerfradrag i Sverige. Op imod 12.000 svenske fritidshuse er ejet af danskere, der tilsammen forbruger for næsten en milliard kroner årligt i Sverige. Det viser en spørgeundersøgelse, som foreningen Danske Torpare har gennemført blandt deres medlemmer.

Siden 22. april i år har det danske håndværkerfradrag også kunnet anvendes til arbejde der udføres på danskejede sommerhuse i andre lande. Der kan fradrages op til 15.000 kroner årligt, hvilket mindsker skatten med ca. 5.000 kroner. Præcist som det svenske ROT-afdrag kan der afdrages for arbejdsomkostninger for visse godkendte arbejdsopgaver.

-Vi har modtaget rigtig mange henvendelser fra medlemmer, der har haft spørgsmål om mulighederne og som ønsker at anvende ordningen i Sverige, siger Lars Arent, sekretariatschef for Danske Torpare som organiserer cirka 10.500 danskere der ejer sommerhus i Sverige.

Den store interesse gjorde, at Danske Torpare gennemførte en spørgeundersøgelse på nettet, som blev besvaret af 457 af foreningens medlemmer. 80 procent af de medlemmer der svarede har allerede gjort brug af eller overvejer at udnytte det danske håndværkerafdrag for arbejde på deres svenske sommerhuse.

-Der kan være rigtig mange penge i det for de svenske håndværkere, hvis de er klar til at hjælpe danske fritidshusejere, der ønsker at udnytte den nye fradragsmulighed og derfor sætter gang i håndværksarbejder i år eller næste år, siger Lars Arent.

Danske Torpare har besluttet at etablere en portal på nettet, hvor svenske håndværkere og danske sommerhusejere kan få kontakt med hinanden.

//Ritzau

Facebook
Twitter