Hårde tacklinger i kampen om spilletid på hovedstadens boldbaner

De københavnske boldklubber har lange ventelister, og det får nu DBU til at skyde med skarpt efter firmaidrætten.

I følge en analyse, DBU har lavet, har 65 af 199 firmaidrætshold ingen tilknytning til København, og det ligger et unødigt pres på idrætsfaciliteterne, siger DBU København. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

En analyse DBU har lavet viser, at 65 ud af 199 firmahold, der spiller i København, ikke er hjemhørende i kommunen. Derfor burde de heller ikke være berettiget til tid på banerne, lyder den kontante udmelding fra DBU København.

- Vi har ventelister med børn, der ikke kan komme til at spille fodbold, og det er blandt andet på grund af, at firmaidrætten får lov at bruge banerne i primetime, siger formand for DBU København, Henrik Ravnild.

Det er Københavns Kommune, der fordeler den spilletid, der er til rådighed på byens baner, og derfor vil DBU have de københavnske politikere til at trække en streg i sandet.

- Vi må bede politikerne om at gå ind og forklare forvaltningen, at københavnske anlæg er for københavnske klubber, siger Henrik Ravnild.

Der har i mange år været tradition for, at firmaidrætten også får spilletid mellem kridtstregerne på de grønne pletter i hovedstaden, og sådan bliver det ved med at være, lyver svaret fra Københavns Kommune til DBU.

Kommunen har heller ingen planer om at tjekke, hvorvidt de udøvende har adresse i kommunen.

- Vi går ikke ud og tjekker om DBU Københavns medlemmer bor på Frederiksberg i Gladsaxe eller Gentofte, og det gør vi heller ikke med firmaidrætten, siger fritidschef i Københavns Kommune Mads Kamp Hansen.

- DBU er jo en interesseorganisation og ser gerne, at de har så mange baner som muligt, men der er andre måder at dyrke idræt på, og vi vil gerne have en mangfoldig idræt og synes derfor også, at det er fint, at nogle dyrker idræt i firmasammenhæng, siger fritidschefen.