Hacking og it-indbrud: Mange ansøgere til ny uddannelse i it-sikkerhed

38 har søgt om optag på den nye uddannelse. Målet var 20.

Det kræver flere eksperter i it-branchen at undgå et hacking-skærmbilleder som dette. Det skal en ny it-sikkerhedsuddannelse sikre. (Foto: ROB ENGELAAR © Scanpix)

Det stigende antal hackingangreb og it-indbrud hos både private og virksomheder har skabt grobund for en helt ny it-sikkerhedsuddannelse.

En uddannelse, som også mange af ansøgerne på de videregående uddannelser har interesse i.

På blot én måned har 38 ansøgere søgt optagelse på den helt nye it-sikkerhedsuddannelse på KEA, Københavns Erhvervsakademi.

Selvom tallet i sig selv ikke lyder af meget i forhold til andre uddannelsers store optag, så er man lykkelige for tallet på KEA.

- Vores succesrate var 20 ansøgere, før vi åbnede champagneflaskerne, så vi er ovenud begejstrede, siger Niels Benn, der har ansvaret for de digitale uddannelser på KEA.

Planen er at optage cirka 50 om året med studiestart i august og igen i februar. De studerende skal i forvejen have en datamatiker- eller it-teknologiuddannelse, og når de er færdige med den nye it-sikkerhedsuddannelse, kan de kalde sig professionsbachelorer i it-sikkerhed.

Og dem er der hårdt brug for, mener Niels Benn.

- Der er masser af gode beskæftigelsesmuligheder. Vi ved, at branchen efterspørger professionelle i stort omfang.

Det kan rekrutteringschef i it-rådgivningsfirmaet KMD Søren Billeskov bekræfte.

- Den slags rekrutteringer kan godt give os lidt grå hår, for ikke bare vores konkurrenter, men alle større virksomheder opgraderer på det her område, så det er klart, vi kan mærke efterspørgslen stiger helt vildt, siger Søren Billeskov og fortsætter:

- Jeg kunne godt forestille mig, at nogle fra den nye it-sikkerhedsuddannelse kunne havne hos os, siger han.

Kl. 12 onsdag udløber fristen for ansøgning til de videregående uddannelser i år

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.