Han vil slå verdensrekord i "planken"

3 timer, 7 minutter og 15 sekunder. Så lang tid skal Tom Hoel i eftermiddag stå i planke.

Tom Hoel i gang med de sidste forberedelser inden han i eftermiddag går efter verdensrekorden på tre timer, syv minutter og femten sekunder.

Alle der træner i et fitnesscenter kender den. Planken. En øvelse hvor du ligger med kroppen strakt og hævet over jorden, mens du støtter på albuer og tæer.

En øvelse som de fleste klarer i et minut, før de giver op.

Men for fitnessinstruktør Tom Hoel er det ikke nok, og i eftermiddag går han efter at slå verdensrekorden på tre timer, syv minutter og femten sekunder.

Startede som en dille

Verdensrekorden skal sættes i Frederikssund, hvor der i dag er "Leg i Byen", og Tom Hoel kommer ikke til at ligge alene hele tiden. Tina Frausing vil forsøge at slå kvindernes rekord på en time, tyve minutter og to sekunder.

Og de to rekordforsøg var egentlig bare noget, der startede som en dille på Aerobicgården, hvor Tom Hoel arbejder som fitnessinstruktør.

- Det startede med, at vi udfordrede hinanden og skubbede grænser. Men for et par måneder siden lå jeg for første gang i over en time, og så fik jeg tanken, at det måske ikke var helt umuligt at slå verdensrekorden, forklarer Tom Hoel.

Øvelsen styrker de dybe mavemuskler, rygmuskler og skuldermuskler, og gør kroppen stærkere. Og selv en fitnessinstruktør, der har trænet i mange år kan se forskel, når man rykker grænserne lyder det fra Tom Hoel. 

Træning og musik

Verdensrekordforsøget begynder klokken 17.00 og skal videofilmes fra to vinkler, så man kan være sikker på, at øvelsen bliver udført korrekt uden at numsen hænger eller lænden bliver slap. Derefter sendes optagelserne til godkendelse hos Guinness World Records.

Men hvad sker der i hovedet, når man bare ligger stille i mere end tre timer?

- Jeg har eksperimenteret med at se TV og spille Wordfeud, men jeg har fundet ud af, at det fungerer bedst med musik. Så jeg har lavet en playliste på tre timer og tyve minutter, og det satser jeg på, at jeg får brug for, lyder det fra Tom Hoel.

I tiden op til rekordforsøget har han langsomt øget længden af sine træningspas for til sidst at skrue helt ned.

- I sidste måned havde jeg en samlet træningstid på knapt ti timer, men nu har jeg trappet fuldstændigt ned og i går lå jeg kun i ti minutter. Så nu er jeg helt klar, lyder det fra Tom Hoel.