Havnetunnel kan blive døden for Margretheholm havn

De er bekymrede miner på Margretheholm havn, der ligger på Refshaleøn i København. For hvis havnetunnellen bliver til virkelighed, skal havnen fyldes op med cement eller beton.

Både gøres forårsklar til at komme i Margretheholm Havn. (Foto: Anne Diklev Pallesen © DR København)

Margretheholm havn uden vand og fyldt op med beton.

Det kan blive fremtiden, hvis den havnetunnel Borgerrepræsentationen og Transportministeriet arbejder på, bliver til virkelighed.

- Det er umuligt at forestille sig, siger havnechef Ole Nissen.

Gå ud over mange

Margretheholm havn ligger på Refshaleøen og sejlklubben Lynetten har 1200 medlemmer.   - Så det er i hvert fald noget, der vil komme til at gå ud over mange, siger Georg Niemann bestyrelsesformand i sejlklubben.   Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at arbejde videre med en havnetunnel ud fra den linjeføring, som konsulentfirmaet Rambøll foreslår i sin rapport.

Fylde havnen op

Der skriver de, at det kan blive nødvendigt at fylde en stor del af havnen op, for at få plads til tunnellens afkørselsramper. Det vil betyde et farvel til lynette-havnen og goddag til et stort motorvejsområde.

I Lynetten krydser de derfor fingere for, at man vil give dem et nyt sted at være, siger Georg Niemann

- Men jeg tror, at jo længere man har været her, jo sværere vil det være at komme ind et nyt sted, siger Georg Niemann.

Det er selskabet By og Havn, der ejer Margretheholm havn. De har ingen kommentarer til havnetunnellens konsekvenser for havnen, men skriver i en mail til P4 København, at de følger projektet med interesse.

Bevares hvis det er muligt

Men hvis det er muligt, skal Margretheholm havn bevares, når der skal bygges en havnetunnel.

Det mener overborgmester Frank Jensen (S). For selvom linjeføringen nu ligger fast, som det Københavns Kommune arbejder videre med, skal der stadig være plads til ændringer, mener han.

- Vi skal drøfte løsninger i forhold til at sikre, at vi skal bevare alle de ting, vi er meget enige om at bevare. Nemlig Margretheholm, Amager Fælled og Kløverparken, siger Frank Jensen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b0558a11f9d0d2091af6e

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter