Hjælp til skilsmissebørn: Flere og bedre samtaler skal komme skyldfølelse til livs

Skilsmissebørn i Egedal Kommune bliver kvit med skyldfølelse, når de taler med deres lærer

Der skal snakkes mere og bedre med børn i skilsmissefamilier for at komme børnenes skyld og skam til livs. Sådan lyder det fra Egedal Kommune, hvor en gruppe lærere er blevet efteruddannet til at kunne hjælpe skilsmissebørn.

Mange børn føler skyld, når far og mor går fra hinanden, men hvis man kan samle skilsmissebørn i samtalegrupper, kan man hjælpe børnene af med nogle af de tanker, der præger dem i negativ retning.

- Vi oplever, at ungerne får det ud af det, at de får et fælles sted, hvor de kan sætte ord på og snakke om deres tanker og kan spejle sig i hinanden, siger Lone Skøtt Strømme, der er en af de lærere, der er uddannet til at hjælpe skilsmissebørn.

Selvom skolen, hun arbejder på, nu har bedre mulighed for at hjælpe børn af forældre, der ligger i skilsmisse, efterlyser hun mere støtte hjemmefra:

- Nogle gange kunne det være rigtig fint at man som forælder fik sat sig ned og fik stillet mere nærgående spørgsmål til ungerne om, hvordan det er, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.