Hjemløse med psykiske problemer får hjælp på gaden

Et team af opsøgende sygeplejersker har fået 271 københavnske hjemløse med psykiske problemer i behandling.

Hjemløse i København får hjælp til at komme i psykiatrisk behandling. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Når man ikke har et sted at sove og mangler penge til mad, kan det være svært at søge hjælp til sine psykiske problemer.
Men på tre år har et team af 9 opsøgende sygeplejersker og en psykiater hjulpet 271 københavnske hjemløse med psykiske problemer i behandling, viser en orientering fra Gadeplansteamet.

Og det er nødvendigt med opsøgende arbejde, hvis de psykisk sårbare hjemløse skal have hjælp, siger Rikke Knudsen, afdelingssygeplejerske hos Gadeplansteamet:

- Et problem er, at nogen af borgerne fører så ustabilt et liv, at de simpelthen ikke er i stand til at møde op. Der har vi en fordel, fordi vores sygeplejerske opholder sig på herbergerne.

Positive herberg

Et af de steder sygeplejerskerne og psykiateren opsøger psykisk sårbare hjemløse er på Kirkens Korshærs herberg på Nørrebro. Her er forstander Britta Lindqvist begejstret for indsatsen:

- Det har gjort en verden til forskel, hvis man sammenligner med tidligere, hvor psykiatrien var noget som mange havde rigtigt dårlige oplevelser med. Mange havde aldrig kontakt med den eller flygtede ligefrem, siger hun til P4 København.

Gadeplansteamet blev etableret som et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Københavns Kommune tilbage i 2013. Indtil videre er projektet sikret penge året ud.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.