For høj musik og for få toiletter: Politikere løfter pegefingeren over for Distortion

På flere punkter overholdt årets gadefestival ikke aftalen med Københavns Kommune, viser evaluering.

Politikerne i København har tidligere indskærpet over for Distortion, at kommunens lydniveauer skal overholdes. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Høj musik, alkohol og masser af mennesker.

Det er opskriften, når gadefestivalen Distortion finder sted i København i slutningen af maj og begyndelsen af juni.

Men selvom politikerne i København sidste år indskærpede over for organisationen bag Distortion, at kommunens støjgrænser skulle overholdes, var der igen i år problemer med for højt lydniveau.

Det fremgår af evalueringen fra kommunen af årets festival.

Desuden var der på Nørrebro opstillet færre toiletter end aftalt med kommunen.

Blandt beboerne på Nørrebro er man efterhånden træt af Distortion. Rikke Steensig bor på en sidegade til Nørrebrogade og tog tidligere i år initiativ til en underskriftindsamling for at få rykket begivenheden væk fra brokvarterne.

Rikke Steensig er træt af gadefestivalen Distortion. - Jeg håber det bliver holdt et andet sted. (Foto: Ida Nathan © (c) DR)

- Det var engang en sjov folkefest, men det er det ikke mere. Nu er det rigtig mange unge, fulde mennesker, der hærger og tisser, hvor de vil. Vi vil gerne have fest og larm, men jeg synes det er blevet for meget med de mange mennesker, der ødelægger og sviner, siger hun.

Distortion har endnu ikke søgt om tilladelse til næste års festival, men sker det, håber Rikke Steensig, at politikerne overvejer placeringen.

- Jeg håber, at de siger nej til at holde det her på Nørrebro, og at det i stedet må afholdes et andet sted.

I år begyndte den fem dage lange festival på Nørrebro og rykkede efterfølgende videre til Vesterbro, Rådhuspladsen og Refshaleøen.

Politikere: Distortion skal stramme op

Blandt politikerne på Københavns Rådhus vækker evalueringen af årets festival kritik. Selvom årets festival har affødt langt færre klager end tidligere år, er det uacceptabelt, at aftalen med kommunen ikke overholdes, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

- Hvis Distortion søger om en festival til næste år, forventer jeg, at de fremlægger en plan for, hvordan de overholder aftalen med os og løser de problemer, som de stadigvæk har.

Konservatives gruppeformand Jakob Næsager synes ikke, det er rimeligt, at beboerne på Nørrebro og Vesterbro skal lægge gade til for høj musik. Han er parat til at rykke festivalen væk fra brokvarterne.

- Hvis ikke Distortion kan overholde støjgrænserne, skal de ikke have lov at spille der, hvor københavnerne bor og skal putte deres børn. Vilkårene blev ikke overholdt i år, og det bør få konsekvenser, når vi skal fastsætte vilkårene næste gang, vi skal give tilladelse, siger han.

Distortion lover bedring

Hos Distortion er man opmærksom på at overholde kommunens støjgrænser, og hvis musikken på de enkelte scener er for høj, griber man ind, skriver organisationen i en mail.

- Nogle scener blev slukket på dagen, andre har fået trukket depositum. Og når vi kigger fremad, tager vi det med i betragtning, om vi fortsat kan lave festival med dem, skriver Distortion.

I forhold til de manglende toiletter på Nørrebro, lyder forklaringen, at der flere steder var opstillet containere og stilladser på de steder, hvor man havde planlagt at opstille urinaler.

- Vi var desværre ikke hurtige nok til at finde alternative placeringer til de 50 urinaler inden festen var gået i gang. Næste dag foregik alt som planlagt.

Københavns Kommune modtog sidste år 110 klager over Distortion. I år er tallet 51.

FacebookTwitter