Højt fravær i hovedstadens lokaludvalg

Det er useriøst og udtryk for dårligt arbejdsklima, når medlemmerne melder fra til møderne i Københavns 12 lokaludvalg, siger flere lokalpolitikere.

Flere politikere på Københavns Rådhus synes lokaludvalgene i København fungerer for dårligt. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

En opgørelse lavet af Københavns Kommune viser, at det ofte er en tredjedel af medlemmerne i Københavns 12 lokaludvalg, der melder fra til møderne.

Det er ikke tilfredsstillende, siger Jakob Næsager, der sidder i Københavns borgerrepræsentation for Konservative:

- Jeg synes, at det er et stort problem. Der er ikke særlig meget kontinuitet, når hvert tredje medlem er fraværende til hvert eneste møde.

Det er et blandt andet et problem, fordi hvert lokaludvalg disponerer over omkring 3 millioner kroner, som de uddeler til lokale foreninger og arrangementer:

- Hvis der er stort fravær ved møderne er det en meget lille kreds, der sidder og beslutter, hvem der skal have pengene. Og når man læser lokaludvalgenes dagsordener, kan man se, at medlemmerne er inhabile på skift, fordi det er hinandens projekter, de bevilger penge til.

Flere partier har svært ved at stille med repræsentanter i lokaludvalgene. Det gælder blandt andet Dansk Folkeparti og her oplever medlem af borgerrepræsentationen Karin Storgaard, at hendes partifæller synes, at lokaludvalgene er svære at sidde i:

- Der er en dårlig stemning i de udvalg, de sidder i, og de synes det er svært at være med.

Lokaludvalgene består af 23 medlemmer. Næste valg til lokaludvalgene er i 2018.

Facebook
Twitter