Høvelte Kaserne mangler støjdæmpning til 50 millioner

Høvelte Kasernes skydeanlæg er aldrig blevet miljøgodkendt, selv om loven kræver det. Naboerne plages af larm fra skydeanlægget, der mangler støjvolde.

Det vil koste 50 millioner kroner til støjdæmpning, hvis politikerne vælger at bevare Høvelte Kaserne fremfor Vordingborg Kaserne, (Foto: DR)

De nærmeste naboer til Høvelte kaserne må leve med støj på op til 90 decibel, skriver Berlingske. 

Det svarer til lyden fra en stor lastbil 15 meter væk, og det er langt over de 67 decibel, som er kravet til nye skydebaner. 

Skydeanlægget på kasernen er aldrig blevet miljøgodkendt. Og det vil koste 50 millioner kroner at bygge støjvolde og støjskærme, så skydeanlægget overholder kravene.

Den manglende miljøgodkendelse kan blive tungen på vægtskålen, når forsvarsministeren skal afgøre om Vordinborg eller Høvelte Kaserne skal lukkes i forbindelse med forsvarsforliget fra slutningen af sidste år.

Borgmester i strid med naboer

Flere af kasernes naboer sendte i sidste uge et brev til forsvarsordførerne på Christiansborg for at gøre dem opmærksomme på støjgenerne.

En af kasernes naboer er Per Hartlev.

- Larmen begynder hver morgen klokken ni og slutter omkring klokken fem. Det er mest generende i weekenden, siger Per Hartlev.

Men det bør ikke påvirke politikerne, når de skal beslutte om Høvelte Kaserne skal spares væk til fordel for kasernen i Vordingborg. Det mener Erik Lund, der er borgmester i Allerød, hvor kasernen ligger.

- Man må være indstillet på at kunne høre folk, der skyder, når man køber et hus tæt på en skydebane. Det svarer jo til, at man har købt et hus tæt på en motorvej.

Larmen forsvinder ikke med kasernen

Borgmesteren understreger, at larmen ikke forsvinder, hvis kasernen lukkes. Det skyldes, at skydebanerne også bruges af politiet og private skytteforeninger.

- Skyderierne vil være der uanset om Høvelte kaserne bliver lukket, siger borgmester Erik Lund.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter