Hollandske rockere laver klubhus med dansk bande

Den hollandske rockerklub Satudarah MC slår sig sammen med banden Værebros Hårde Kerne.

I Bagsværd ved København skal der lørdag aften være fest, fordi den hollandske rockergruppe Satudarah MC har lavet sit første klubhus i Danmark. (© DR)

I Bagsværd ved København skal der lørdag aften være fest, fordi den hollandske rockergruppe Satudarah MC har lavet sit første klubhus i Danmark.

De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- De vil tilsyneladende holde en fest derude i morgen, og det regner vi med, at de gør. De har sat telte op og skurvogne, som vi regner med er til festen, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet.

Værebros Hårde Kerne, VHK, har op mod 70 faste medlemmer. Dog mener flere, at der er tale om mellem 20 til 30 faste medlemmer, og at resten er medløbere, der træder til, hvis behovet opstår.

Borgmester vil lægge forhindringer på vejen til klubhuset

Hvis det står til Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (S), vil den fest, blive den sidste.

- Vi skal handle hurtigt, og det prøver vi at gøre. Indenfor lovens rammer vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre, at de slår sig ned i Gladsaxe Kommune, siger hun.
 
Borgmesteren fortæller, at kommunen i øjeblikket er ved at undersøge, om den kan bruge regler i planloven til at forhindre, at rockerne slår sig ned. Hvad kommunen har i tankerne, vil hun dog ikke komme nærmere ind på.

- Rockerne skal jo ikke kunne læse, hvad vi har tænkt os at gøre, i et telegram fra Ritzaus Bureau, siger Karin Søjberg Holst.

Borgmesteren oplyser dog, at kommunen blandt andet vil kigge på reglerne for områdets indretning og anvendelse.

- Jeg kan for eksempel forestille mig, at rockerne gerne vil have, at der er nemt at komme hen til klubhuset. Vi kan jo overveje at gøre det vanskeligt, siger hun.

 

 

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.