Homofobi på retur: Flere ikke-vestlige unge accepterer bøsser og lesbiske

Københavnske unge med ikke-vestlig baggrund er blevet mere tolerante over for homoseksuelle.

Homoseksuelle bliver mødt med stigende forståelse og accept fra unge med ikke-vestlig baggrund i København, viser ny undersøgelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Homoseksuelle møder i stigende grad forståelse og accept blandt københavnske unge med ikke-vestlig baggrund. Det er en af konklusionerne i en ny undersøgelse fra Københavns Kommune.

Kommunen har hvert år siden 2015 undersøgt de 18-29 åriges holdninger til blandt andet seksualitet.

På få år er antallet af unge med ikke-vestlig baggrund, der accepterer homoseksualitet, steget fra 69 til 80 procent, og det glæder beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

- Der er bestemt noget at fejre. Vi skal glæde os over den store stigning, men vi skal ikke åbne champagnen endnu, for der er et mindretal, vi skal have fat i, og det er nogle af dem, der er svære at nå, siger hun.

I foreningen Sabaah, der blandt andet holder foredrag om etniske minoriteters seksuelle rettigheder, mærker man også en holdningsændring hos de ikke-vestlige unge, man møder:

- Jeg ser forandringen ske, når vi er ude og holde oplæg. Der er en stor grad af omsorg og forståelse for, at selvom det er noget, man ikke har mødt før, så skal der være en respekt for andre mennesker, siger Fahad Saeed fra foreningen.

Stort gab mellem forskellige grupper af unge

Der er dog fortsat et gab mellem de forskellige grupper af unge 18-29 årige. Mens 80 procent af de ikke-vestlige accepterer homoseksualitet, så støtter 98 procent af de etnisk danske unge retten til at vælge en partner af samme køn som en selv, viser undersøgelsen.

- De unge, vi nu skal nå, kommer fra de mest lukkede og mørke miljøer, men jeg tror, at vi inden for tre til fire år har lukket gabet fuldstændigt. Men det kræver, at vi blandt andet fortsætter samarbejdet med skoler, klubpersonale og boligorganisationer, og at vi også får religiøse organisationer i tale, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Den holdning deler LGBT Danmark, der blandt andet kæmper for homoseksuelles rettigheder.

- De sidste procenter er både svære og tunge at nå, så vi skal påvirke fædregrupper, familiecentre og moskeer, siger Peder Holk Svendsen, der er forperson i LGBT Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter