Hovedstadens kvindekrisecentre er fyldt op

Nogle voldsramte kvinder i hovedstadsområdet må henvises til krisecentre vest for Storebælt.

På krisecenteret Danner i København er der lige nu ikke flere ledige værelser til voldsudsatte kvinder og deres børn, fortæller leder Birte Lundgreen. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Der er så travlt hos krisecentrene for voldsramte kvinder, at der næsten altid er fuldt booket på en del af centrene.

Det viser en rundringning til centrene i hovedstadsområdet, som DR P4 København har foretaget.

Og det billede genkender Lene Johannesson, formand for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre.

- Der er overhovedet ingen ledige pladser hverken i København, på Sjælland eller Lolland-Falster. Der er enkelte pladser i Jylland og på Fyn, siger hun.

Hos krisecenteret Danner i København, mener leder Birte Lundgreen, at sommerferien kan være én af årsagerne til, at der lige nu er ekstra mange kvinder, som søger mod krisecentrene.

- Der skabes nogle muligheder for kvinderne for at komme væk. Det kan for eksempel være, at ens ægtefælle stadig er på arbejde, og så kan man se sit snit til at komme væk. Det kan også være, at man kan sige, at man tager på ferie hos tante Oda, og så tager man i virkeligheden på krisecenter, siger hun.

Når der er fuldt hus på hovedstadsområdets krisecentre, kan kvinderne blive tilbudt en plads på et center vest for Storebælt. Men det kan være problematisk for kvinderne, hvis deres studie eller arbejde ligger i hovedstadsområdet, fortæller Pia Strøh, leder af Dansk Kvindesamfunds Krisecenter på Frederiksberg, hvor der også er meget travlt.

- Det kan blive svært for dem at forsørge sig selv økonomisk, og det er en af de ting, som er vigtig for ens selvstændighed, så man føler, at man er i gang og kan komme videre med sit liv, siger hun.