Hovedstadskommuner scorer dårligt i erhvervsvenlighed

En ny liste fra Dansk Industri viser, hvilke kommuner der er bedst at drive virksomhed i. 22 af 33 hovedstadskommuner ligger i den dårlige halvdel.

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at tage sig af virksomhederne i kommunen. Hovedstadens kommuner ligger generelt lavt i Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse.

Går du og drømmer om at starte en virksomhed, så er der måske en idé at tjekke, hvilke kommuner der er allermest erhvervsvenlige.

Mandag udkommer Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse.

Her bliver kommunerne blandt andet vurderet ud fra uddannelsesniveau, skatter og afgifter, hvor velfungerende veje og den kollektive trafik er, og hvor hurtig kommunen er til at behandle tilladelser og byggesager.

På denne liste ligger 22 ud af hovedstadsområdets 33 kommuner i den dårligste halvdel. Det gælder for eksempel Lejre, Egedal, Dragør og København.

- Storkøbenhavnske kommuner betragter sig selv mere som bosætningskommuner frem for erhvervskommuner, siger Poul Skadhede, der er formand for Dansk Industri Hovedstaden, og fortsætter:

- Hvis du tager til vestjyske kommuner, så er det afgørende at have erhvervsliv tæt på, for ellers har man ikke nogle beboere og dermed ingen skatter.

Ifølge formanden bør man fokusere mere på serviceniveauet, sikre at arbejdskraften er til stede og sørge for en bedre infrastruktur, hvis man som hovedstadskommune vil kravle op på listen.

De bedst placerede kommuner i hovedstadsområdet er Høje-Taastrup, Greve og Furesø. I hele landet er Ikast-Brande, Hedensted og Skanderborg de kommuner, der topper listen over mest erhvervsvenlige kommuner.

Sådan ligger hovedstadskommunerne:

  • Kun 11 af hovedstadens kommuner ligger over midten i Dansk Industris nye undersøgelse. Det er: Høje-Taastrup (nr. 11), Greve (12), Furesø (14), Køge (19), Ishøj (29), Hørsholm (32), Herlev (33), Solrød (40), Vallensbæk (41), Lyngby-Taarbæk (42), Frederiksberg (46).

  • 22 af 33 hovedstadskommuner ligger i den dårligste halvdel. Det er: Gladsaxe (48), Glostrup (51), Hillerød (54), Ballerup (56), Gentofte (57), Halsnæs (61), Allerød (64), Rudersdal (65), Fredensborg (69), Hvidovre (70), Brøndby (72), Helsingør (73), Rødovre (75), Frederikssund (77), Tårnby (82), Roskilde (83), Albertslund (84), Gribskov (85), Dragør (90), Lejre (91), Egedal (92), København (95).