Hus Forbi vil indføre MobilePay

Det kontantløse samfund vinder frem. Derfor arbejder de hjemløses avis, Hus Forbi, på at kunne tage imod elektronisk betaling.

De hjemløses avis, Hus Forbi, håber at kunne tage imod elektronisk betaling i nær fremtid. (Foto: Line Rasmussen © P4 København)

"Desværre, jeg har ingen kontanter..."

Sådan lyder undskyldningen formentlig ofte, når sælgere af de hjemløses avis, Hus Forbi, beder om 20 kroner for avisen.

Derfor arbejder Hus Forbi på at udstyre sine sælgere med en moderne løsning i form af MobilePay.

- Vi bekymrer os en del om det her. Og vi er i kontakt med MobilePay for at finde ud af, om der findes en måde, som vi kan administrere det her på. For problemet er, at mange sælgere ikke kan få et betalingskort og dermed ikke kan få oprettet en MobilePay-konto, fortæller Rasmus Christensen, der er sekretariatsleder hos Hus Forbi.

Hjemløse kan godt have smartphones

I dag kan man købe avisen via sms og enkelte sælgere tilbyder også allerede at tage imod betaling via MobilePay, og Hus Forbi er fortrøstningsfuld i forhold til at få det mere udbredt i nær fremtid.

- Den tekniske udvikling på området går så stærkt, så vi tror på, at der nok skal blive udviklet en løsning, som kan hjælpe med det her, siger Rasmus Christensen.

Hus Forbi bliver tit mødt af spørgsmål fra borgere, som undrer sig over, at deres sælgere har en mobiltelefon eller en gammel bil.

- Til det svarer vi altid. Det at have en smartphone er et rigtig godt redskab, hvis du lever på gaden. For du har mulighed for at samle alle dine kontakter, du har mulighed for at opretholde kontakt til dit netværk. Du kan have billeder. Du kan have kalender. Der er ikke nogen ting, der kan blive væk, andet end telefonen, hvis du lægger dig til at sove på gaden, siger Rasmus Christensen.

Umiddelbarheden forsvinder

Rasmus Christensen ser frem til at alle Hus Forbi-sælgerne kan tage imod elektronisk betaling.

Det eneste forbehold han har er, at umiddelbarheden forsvinder.

- Det her med at man sælger en avis og får en 20'er i hånden og så kan bruge den til at købe noget at spise for forsvinder. For hvis du bruger MobilePay, så skal du hen i din bank og have udbetalt pengene, siger Rasmus Christensen fra Hus Forbi.

Hver måned bliver der trykt og solgt omkring 100.000 eksemplarer af Hus Forbi.