Hver sjette københavnske husejer har meldt biospanden fra

Ud af de 15.700 husejere, der får tilbudt bioordningen i denne omgang, har over 2.500 frameldt sig.

Det er en biospand som denne samt en tilhørende beholder, som knap 2.500 husstande har fravalgt. (Foto: Marcus Mathiasen Bank DR København © (c) DR)

I disse uger udruller Københavns Kommune sit store affaldsprojekt, der skal få københavnerne til at sortere kaffegrums, æggeskaller og andet bioaffald i særlige biobeholdere i gården eller indkørslen.

Men hver sjette villaejer har indtil videre sagt nej tak til at få en ekstra affaldsbeholder i indkørslen og meldt bioordningen fra.

Det viser de nyeste tal fra Københavns Kommune.

Det kalder Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Ø), en succes.

- Vi havde en forhåbning om, at når vi gik ud og bad københavnerne om en mere besværlig ordning, så ville en tredjedel tage godt imod det, siger han og fortsætter:

- Når vi er nede i de tal her, så er det en meget eklatant opbakning til den nye ordning i København. Jeg er nærmest klar til at springe champagnepropperne herinde på rådhuset.

På den anden side af bordet er optimismen dog ikke lige så stor.

- Det er et udtryk for, at københavnerne har nået grænsen for, hvad de vil være med til, siger Cecilia Lonning Skovgaard, der er spidskanditat for Venstre i Københavns Kommune.

Hun tror, at endnu flere husejere kommer til at vælge ordningen fra, når de får leveret biobeholderne i november og december.

- Jeg tror, at mange - når først de har spanden - vil tænke, at det orker de ikke, og så melde fra, siger hun.

Det er kun husejere, der kan melde bioordningen fra. Alle etageejendomme får affaldsbeholdere til bioaffald i deres fælles gård.

Ud over de mere end 15.000 husstande, som får tilbudt ordningen denne gang, har cirka 6.000 frivilligt været tilmeldt bioordningen i halvandet år.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.