Hveranden dansker hapser ting fra arbejdspladsen

Det er særligt kontorartikler, som folk tager med hjem, viser rapport fra Det Kriminalpræventive Råd.

Det er særligt kontorartikler, som folk ynder at tage med hjem fra jobbet, viser ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Hvis du nogensinde har taget et par kuglepenne eller printerpapir med hjem fra jobbet uden at spørge om lov, så er du langt fra den eneste.

Ifølge en rapport fra Det Kriminalpræventive Råd, så har knap halvdelen af os på landsplan taget ting med hjem fra vores arbejdsplads uden at levere dem tilbage.

Om undersøgelsen
  • Undersøgelsens datagrundlag består af 1.506 gennemførte spørgeskemainterviews med et repræsentativt udsnit af personer i beskæftigelse mellem 15 og 65 år.
  • Formålet er at afdække omfanget og karakteren af arbejdspladstyveri og svind fra danske arbejdspladser og at undersøge svarpersonernes holdninger til arbejdspladstyveri og svind.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Det er særligt kontorartikler, som medarbejderne ynder at tage med hjem, mens kun én procent har stjålet større ting såsom printere eller computere.

Og selv om tallene kan lyde af meget, så handler det tit om glemsomhed eller sjusk og ikke direkte tyveri, siger Anders Rasmussen, som er specialkonsulent i Det Kriminalpræventive Råd.

- Hovedårsagen, til at folk tager ting med hjem, er fordi de skal bruge kontorartiklerne til deres hjemmearbejde. og så glemmer de at levere tingene tilbage til arbejdspladsen, siger han.

Rapporten viser også, at accepten af arbejdspladstyveri og svind er faldet siden 2008, både med hensyn til hvorvidt det opfattes som i orden, at kollegaer tager ting med hjem, og om man selv gør det.

En udvikling der vækker glæde hos arbejdsgiverne i Dansk Erhverv.

- Det er positivt, at vi kan se en nedadgående tendens i forhold til tidligere. Vi har en tro på, at medarbejderne har fået en klar forståelse for, at man selvfølgelig ikke tager noget fra sin arbejdsgiver, siger Lars Borke, procesdirektør og advokat i Dansk Erhverv.

Mens mange store virksomheder har regler for, hvad der regnes for tyveri, så mangler mange små- og mellemstore virksomheder ofte klarhed på området.

Og det kan være en god idé både for medarbejderne og virksomhederne med et regelsæt, siger Lars Borke.

- Det er vores oplevelse, at man i de virksomheder, hvor man taler åbent og ærligt om, at man selvfølgelig ikke stjæler fra arbejdsgiver, der er der heller ikke sager af den her karakter. Dialog og klare retningslinjer er vores anbefaling, siger Lars Borke.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.