Idrætsskoler kommer skolereformen til gode

Idrætsskoler føler sig helt klædt på til skolereformen i forhold til motion og bevægelse.

Idrætsskoler har god erfaring med masser af motion på skoleskemaet. Og den erfaring deler de gerne med skolerne, der med skolereformen skal have mere motion på skemaet. (© Colourbox.com)

Skoletasken skal ikke kun fyldes med kladdehæfter og kloge bøger efter sommerferien. Den skal også fyldes op med sportssokker og -trøjer. 

Og mens mere motion på skoleskemaet har givet hovedbrud for mange skoler og fritidsklubber, så klapper idrætsskoler som Gadstrup Skole i Roskilde i hænderne.

- Vi har fået en forlomme, fordi vi har arbejdet med idræt i fire år, og lærerne er også rigtig dygtige til at inddrage idræt i den almene undervisning, siger skoleleder Charlotte Kornmod.

Idrætsskoler vil give deres erfaring videre

Gadstrup Skole blev idrætsskole, da Roskilde i 2009 blev en af Team Danmarks elitekommuner, og i Hovedstadsregionen er der seks idrætsskoler.

Charlotte Kornmod vil gerne bringe erfaringen med idræt videre til andre skoler, fordi de har god erfaring med projektet. Samme positive tilbagemelding lyder fra andre idrætsskoler i Region Hovedstaden.

- Vi har hele tiden arbejdet med bredde og elite, så vi har hele spekteret med. Vi har erfaring med samarbejde med instruktører, der kommer ud på skolerne, siger idrætskonsulent i Hillerød Kurt Curth.

Team Danmark: Mere fokus på idræt giver flere verdensmestre

Der har været idrætsklasser siden 2005, og lige nu er der 21 klasser. Team Danmark vurderer, at idrætsskolerne generelt har fået et forspring i planlægning og udnyttelse af faciliteter både i forhold til skolereformen, men også i forhold til talentudvikling.

- Skolereformen giver fokus på de almene brede idrætsfagligheder hos de yngste elever, siger Lars Green Bach, der er teamleder for talent- og kompetenceudvikling hos Team Danmark.

Lars Green Bach mener, at skolereformen vil give grobund for flere eliteidrætspladser og med flere pladser, så kan der på sigt komme flere verdensmestre, vurderer han.

Han peger på eksempler som OL-guldvinder Lasse Norman Hansen fra London, der har gået på idrætsskole i Odense og Andreas Cornelius fra Bellahøj Skole, der spiller på FCK's første hold og har været på landsholdet.

Har du kommentarer til eller erfaringer med skolereformen, så vil vi meget gerne høre fra dig. Send en mail til skolereform@dr.dk.

Facebook
Twitter