Ingen købere til gammelt hospital - koster region formue at vedligeholde

Hørsholm Hospital har en anslået værdi af 165 millioner kroner. Det står til salg, men ingen potentielle købere har meldt sig, og det koster regionen tre millioner kroner om året at vedligeholde.

Den gamle Hørsholm Hospital har vist sig at være meget svært at komme af med.

Hvis du går og drømmer om at eje et hospital, så skal du måske vende snuden mod Hørsholm.

Hørsholm Hospital har nemlig stået til salg siden starten af marts måned. I marts var optimismen ellers stor og interesserede købere havde allerede henvendt sig inden det gamle Hørsholm Hospital blev sat til salg.

Men 30. maj, som var sidste dag for byde på hospitalet, havde absolut ingen budt på området. De manglende bud ærgrer budgetchef i Region Hovedstaden, Søren Helsted

- Det jo ærgerligt for os, at der åbenbart ikke er nogen der er interesseret i at købe stedet. Men det sender jo et klart signal, siger han 

Manglende købere koster tre millioner kroner årligt

De gamle hospitalsbygninger er cirka 54.000 kvm store og har en en anslået værdi på 165 millioner kroner.

Men så længe hospitalet står uden køber, koster det omkring tre millioner kroner om året at vedligeholde hospitalet. Søren Helsted fortæller, at selvom det er ærgerlige penge, kan man ikke uden videre spare dem.

- Der er desværre ikke noget at gøre ved det. Vi må ikke lade bygningerne forfalde, for så går det for alvor galt, siger han.

Ingen løsning på problemet

Hvad der skal gøres ved det fejlslagne salgsforsøg ved Søren Helsted stadig ikke.

- Her så kort tid efter har vi ikke konkrete planer om, hvad vi vil gøre, men jeg vil bare sige, at det kan kun gå for langsomt med at finde ud af det , siger han.

Hørsholm Kommune har bestemt, at en eventuel køber kun må bruge det store område til at bygge nye boliger og bygninger til offentlige formål.

Facebook
Twitter