Ingen weekendbadning i Københavns havn

Stort set alle badesteder i Københavns havn er lukket efter nattens kraftige regnskyl.

Der er rødt badeflag i Københavns havn efter nattens kraftige regnskyld. (Foto: VIBEKE TOFT © Scanpix)

Hvis man havde set frem til at svømme en tur i Københavns havn i løbet af weekenden, så er det nødvendigt at ændre planer.

De fleste badesteder i havnen er nemlig blevet lukket efter nattens kraftige regnvejr på grund af risikoen for overløb fra kloaksystemet i havneområdet.

Det fortæller Jørgen Lund Madsen, enhedschef for vandmyndighedsområdet i Københavns Kommune, der regner med, at alle badesteder vil være lukket ved midnatstid.

- Når der kommer kraftige regnskyl, så ved vi af erfaring, at der kommer overløb fra kloaker ned i havnen. Derfor lukker vi dem for at forhindre, at badegæsterne bliver påvirket af forureningen, siger han og fortsætter:

- Det er et ret stort overløb, som er kommet ud i havnen, og vi har problemer med et af overløbene, hvor vi ikke ved hvor meget, der er kommet ud. Så vi tør ikke andet end at lukke havnebadende.

Som det ser ud nu, vil der være rødt badeflag hele weekenden. Det skyldes, at det ifølge Jørgen Lund Madsen kan være sundhedsskadeligt at bade i havnen, når der kommer forurening fra kloakafløbene.

- Vi kan forhåbentlig åbne op igen lige efter weekenden, siger Jørgen Lund Madsen.

Du kan holde dig orienteret om den aktuelle badevandssituation og se, hvor der er rødt og grønt flag, på kk.dk/badevand.

FacebookTwitter