Ishøj-institution: Intet problem med svinekød

Børnehaven Ørnebo i Ishøj har mange børn af anden etnisk baggrund end dansk. Her serveres der både svinekød og kylling.

Menuen i børnehaven kan sagtens tilpasses, så den gør alle børn glade. Det er erfaringen fra en børnehave i Ishøj. (Foto: (modelfoto) © dr)

Børnehaven Ørnebo i Ishøj har mange børn med forskellige nationaliteter.

Daginstitutionen har børn alderen 0-6 år, fordelt på 30 vuggestuebørn og 64 børnehavebørn. Med så mange børn skal der også være en menu, der passer til alle. Og det gør der også, fortæller Irene Davidsen, der er institutionsleder.

- Vi sørger for, at der både er noget til dem, der må spise svinekød og dem , der ikke må få svinekød.

I dag fik børnene flødekartofler. Kødet var skinke og kyllingefrikadeller.

- Det har ikke været noget problem. Det eneste vi skal sørge for er, at dem, der ikke må få svinekød, ikke får det, siger hun.

Debatten om svinekød i institutionerne er startet efter den såkaldt 'frikadellegate-sag' fra Randers, hvor lokalpolitikerne har bestemt, at der skal svinekød på bordet i offentlige institutioner uanset etnicitet og religion.

Men for Bahar Kartal, der selv er mor til et barn i en børnehave, hvor der serveres svinekød, er det ikke noget problem. Hendes barn må bare ikke få det, da de er muslimer.

- Der skal være plads til forskelligheder, og jeg synes, det er helt normalt, der bliver serveret svinekød i daginstitutionen. Men der skal tages hensyn til hvert barn og deres familier, og vi har valgt svinekødet fra, da vi er muslimer.

Leder Irene Davidsen mener, at gensidig respekt er nøgleordet.

- Det vigtige er, at vi husker at respektere hinanden. Vi skal huske på mangfoldigheden, og der er plads til begge dele. Børnene kan vise os, hvor nemt det er. De kan godt hjælpe hinanden og fortælle, hvad de må spise, og hvad de ikke må spise, uddyber hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.