Iværksætterne er på vej tilbage til hovedstaden

Efter at være blevet hårdt ramt af finanskrisen er hovedstaden nu den region med flest iværksættere, viser ny rapport.

Flere penge giver flere iværksættere. Efter finanskrisen er det blevet lidt nemmere at blive iværksætter. Især i hovedstaden. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Iværksættere landet over blev ramt hårdt, da finanskrisen rullede for ni år siden. Men de seneste år har iværksætteriet gjort comeback.

Særlig godt ser det ud i Region Hovedstaden, der nu er den af landets fem regioner, der har flest iværksættere. Det viser en ny rapport fra Center for Vækstanalyse.

Ifølge Væksthus Hovedstadsregionen skyldes fremgangen, at de mange barrierer for at starte en virksomhed er blevet mindre.

- Det bliver nemmere og nemmere at starte en virksomhed både ressource- og systemmæssigt. Man kan i dag udvikle produkter for meget få ressourcer, forklarer Niels Boje Lund, projektleder hos Væksthus Hovedstadsregionen.

Også hos Dansk Erhverv har man lagt mærke til stigningen i antallet af iværksættere.

- København er helt klart frontrunner på det her område. Vi er ved at få en iværksætterkultur, som er klart stærkest i hovedstadsområdet, fordi folk udveksler erfaringer med hinanden, siger Sigurd Schou Madsen, der er politisk konsulent for Dansk Erhverv.

Men selvom Sigurd Schou Madsen mener, at det er positivt, at der kommer flere og flere iværksættere, så mener han ikke, at man nødvendigvis skal sigte efter at ramme samme høje niveau som før finanskrisen.

- Man kan stille sig det spørgsmål, om vi skal derop. Nogle nye virksomheder får ikke succes, fordi der for eksempel ikke er en efterspørgsel på det, de udbyder, og så skal de lukke igen, siger Sigurd Schou Madsen.

En af de nye iværksættere, der har haft succes med sin virksomhed, er Thomas Normann Ekegren. Han har startet en e-learning-platform, som skal lære børn at læse. Han oplevede, at det er blevet lettere at komme i gang.

- Da vi kiggede på internettet, var det ret let for os at finde de helt rigtige ressourcer, som matchede lige præcis det, vi gerne ville, fortæller Thomas Normann Ekegren.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.