Jagt på praktikpladser har givet bonus i hovedstaden

Det er lykkedes Region Hovedstaden at skabe 2.500 nye praktikpladser på tre år.

Nu skal målsætningen hæves, efter at Region Hovedstaden har skaffet 2.500 nye praktikpladser på tre år (arkivfoto). (© colourbox)

Indsatsen for at skaffe praktikpladser til murere, tømrere og elektrikere har givet gode resultater i Region Hovedstaden. I løbet af de seneste tre år har regionen arbejdet målrettet for, at der er blevet oprettet 2.500 ekstra praktikpladser.

Derfor vil regionen nu intensivere arbejdet med at få virksomhederne til at udbyde flere praktikpladser til de mange lærlinge i hovedstadsområdet. Tal fra Region Hovedstadens vækstbarometer viser nemlig, at hver sjette virksomhed har plads til flere elever og lærlinge.

- Vi går direkte mod om bare få år at kunne give en praktikpladsgaranti til de unge i Region Hovedstaden. Måske i første omgang på nogle af de områder hvor vi kan se, at virksomhederne skriger på arbejdskraft, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Indsats møder begejstring i byggeriet

Med erfaringerne fra de forgangne tre års arbejde med at skaffe praktikpladser vil regionen nu forsøge at hæve ambitionsniveauet, således at der bliver skaffet 1.200 pladser om året de kommende tre år.

Regionens resultater vækker begejstring i byggeriet.

- Det er faktisk rimeligt flot også i en periode uden så meget aktivitet. Jeg synes, at Region Hovedstaden kan være stolt af deres resultat, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Regionen har nået målet ved at blandt andet informere virksomhederne om, hvordan de kan bruge lærlingene.

Hvis ikke der fortsat skaffes flere lærepladser til håndværksfagene, vil der mangle op mod 8.000 faglærte i 2020 alene i Region Hovedstaden. Det viser tal fra Regions Hovedstadens Vækstbarometer.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.