Jimmi fik en ny lunge: Jeg fik livet igen

Efter to lungetransplantationer kan Jimmi Bennett nu igen dyrke sport og tage sig af de daglige gøremål.

Jimmi Bennett har stået på venteliste til at få en ny lunge to gange. Ventetiden i uvished er hård, fortæller han. (Foto: Lise Højer © dr)

Ventetiden den værste, når man står i kø til et organ.

Sådan lyder det fra Jimmi Bennett, som to gange har været på venteliste til en ny lunge.

Især de første tre måneders ventetid er hårde, fortæller han.

- Man kigger konstant på sin telefon for at se, om den nu skulle ringe. Man vågner om natten for at se, om man har misset et opkald fra Rigshospitalet.

Jimmi Bennett var heldig at få en ny lunge fra en af de mange organdonorer, som har taget stilling til, at de gerne vil give deres lunger, nyrer eller hjerte væk, når de dør.

I Region Hovedstaden er antallet af personer i Donorregistret steget med næsten 173.000 personer siden 2010. Det er næsten en fordobling, så der nu er knap 326.000 personer registreret.

Det glæder Jimmi Bennett, for de nye organer har lagt flere år til hans liv, og så har det betydet alverden for hans familie.

- Det psykiske pres, de var udsat for, mens jeg var på venteliste, er overstået nu, og vores familieliv kan fortsætte, siger han.

Faktisk har Jimmi Bennett fået ikke bare én, men to lungetransplantationer, og det har betydet alverden for hans livskvalitet.

- Det har betydet, at jeg har fået livet igen. Jeg er ved at være på fuld højde med alle andre helt normale mennesker. Jeg dyrker sport, og jeg kan passe de daglige ting derhjemme, siger han.

  • På grund af sin nye lunge kan Jimmi Bennett nu sagtens cykle igen. (© dr)
  • Før kunne Jimmi Bennett ikke engang gå 300 meter på seks minutter. Nu går han til spinning 3-4 gange om ugen.
1 / 2

Han opfordrer til, at man får taget snakken om organdonation derhjemme med familien - hellere nu end senere.

- For det er et svært spørgsmål den dag, man står på hospitalet og bliver spurgt af en læge ’har I snakket om organdonation i familien?’ For så er man jo i sorg, og så er det ikke sikkert man kan træffe den rigtige beslutning, siger han.

Selv er Jimmi Bennett meget taknemmelig for de organer, han har modtaget. Men han forstår fuldt ud, hvis man ikke har lyst til at donere sine organer.

- Jeg havde selv i mange år noteret et forbehold om, at jeg ikke ville donere mine hornhinder. Lige indtil en kammerat spurgte mig, hvad jeg skulle se efter. Og så gik jeg ind i registret og gav fuld tilladelse. Men jeg kan sagtens forstå, at mange har nogle forbehold, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter