Jul i Sri Lanka

P4's julekalender tager dig i år med rundt i hele verden, for at høre hvordan man fejrer jul i de andre lande. Vi har bedt en række personer fortælle om traditioner, mad og den lokale julemusik. I dag skal vi en tur til Sri Lanka.

Pave Benedikt XVI ved en messe på Peterspladsen i maj 2011. Paven kommer ikke forbi Sri Lanka til jul, men landets troende går til midnatsmesse juleaften. (Foto: Philip Meisner © DR)

Sri Lankas katolikker fejrer julen den 25. december med kæmpe fest og midnatsmesse. Og så er de i øvrigt meget inspireret af briterne.

-Vi følger engelsk tradition. Vi bruger december måned på at forberede det hele. Vi holder jul d. 25. og går til midnatsmesse. Men fordi Sri Lanka har mange kulturer er festen ikke kun for familien. Man inviterer alle med, fortæller Dhammi Dharmatileke.

Gaverne gives i strømper; de såkaldte stockings. Og der lægges ekstra energi i maden.

-Vi spiser meget ris, kylling og forskellige kødretter. Men man gør mere ud af det end til hverdag. Og så er der mange, mange juledesserter, fortæller Dhammi Dharmatileke.

En sang skal der også til. I Sri Lanka er det klassiske engelske julesange som Silent Night, der synges ved det pyntede juletræ.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk