Julekort uden julemotiver skaber debat

Helsingør Kommune har på årets julekort erstattet julemotiverne med billeder fra byen. Det får flere politikere op af stolen.

Sådan her ser årets julekort fra Helsingør Kommune ud.

Der er hverken hjerter, grangrene, nisser eller andet, der minder om jul på julekortet fra Helsingør Kommune i år.

Og det er faldet flere af byrådspolitikkerne for brystet, skriver sn.dk

Socialdemokraten Betina Svinggaard afleverede sine julekort tilbage, og Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti udtrykte højlydt sin utilfredshed med årets julekort.

Julekort negligerer juletraditioner

Det var Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), der ved årets sidste byrådsmøde rundede af med at uddele julekortet.

Men ifølge Marlene Harpsøe negligerer Helsingør Kommune julen med kortet. Og derfor har hun rejst sagen i byrådssalen, og hun håber på en drøftelse af sagen i økonomiudvalget til januar.

- Jeg er rigtig ked af, at man laver julekort uden jul på, fordi julen fylder rigtig meget for mange af os danskere, siger hun.

Lad kortet ligge

Borgmester Benedikte Kiær forstår ikke polemikken og råder de utilfredse byrådsmedlemmer til at droppe kortene eller benytte sig af kommunens elektroniske julekort, hvor der er lidt mere jul.

Hun bakkes op af det radikale medlem af byrådet, Christian Holm Donatzky, der kalder forargelsen over julekortet for en storm i et glas vand.

- Vi har vigtigere ting at diskutere i Helsingør Byråd. Og synes jeg faktisk, at det er et fint julekort. Det viser mange af de herligheder, vi har i Helsingør: Kulturhavnen, Kulturværftet, Kronborg og stranden. Hvis jeg havde savnet noget, var det måske billeder vores fine bykerne, siger han.

Facebook
Twitter