KL skuffet over mangelfuld information om alkoholbehandling

Flere kommunale hjemmesider er for dårlige til at oplyse om alkoholbehandling.

Peter Christensen er tørlagt alkoholiker. Han mener, at mere og bedre information er afgørende for, at flere kommer i behandling. (Foto: Peter Bye Andersen © Dr København)

Skuffende.

Sådan lyder reaktionen fra Kommunernes Landsforening (KL) efter en gennemgang af de kommunale hjemmesider har vist, at en række kommuner i hovedstadsområdet ikke er gode nok til at informere om behandlingstilbud til alkoholikere.

Organisationen Alkohol og Samfund har fået testpersoner til at kigge hjemmesiderne efter i sømmene.

Gennemgangen viste, at der var seks hjemmesider i hovedstadsområdet, hvor det ikke var muligt at finde oplysninger om alkoholbehandling. Ti steder var oplysningerne meget mangelfulde og på 11 hjemmesider forstod testpersonerne ikke det, de læste.

Resultaterne skuffer chef for Kommunernes Landsforenings Center for Forebyggelse i praksis, Tine Curtis.

- Jeg troede faktisk, at alle kommuner nu informerede ordentligt om alkoholbehandling. Derfor er det lidt skuffende, at man stadig ikke gør det alle steder, siger hun.

Ifølge Peter Christensen, der er tørlagt alkoholiker, kan de forvirrende og mangelfulde hjemmesider betyde, at færre alkoholikere kommer i behandling.

- Det kan være svært at tage sig sammen og indrømme, at man har brug for hjælp. Derfor burde det være nemmere at søge hjælp hos kommunen, siger han.

Tine Curtis mener dog ikke, at uklare eller manglende informationer på kommunernes hjemmesider er eneste årsag til, at få alkoholikere er i behandling for sit misbrug.

- Der mangler i det hele taget information om, at alkoholbehandling er tilgængelig og gratis i kommunerne. Jeg er i tvivl om, hvordan vi skal gøre det, men i KL går vi og tænker på, hvordan vi kan få informationen bredere ud til befolkningen, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.