Klage: Forvaltningsdirektør udøver psykisk terror

Fire fagforbund er gået sammen i en skriftlig klage over sundheds- og omsorgsforvaltningens direktør.

Ninna Thomsen kalder sagen 'alvorlig'.

Der er tale om "talrige" tilfælde, hvor ansatte i Københavns Sundheds- og omsorgsforvaltning har klaget til deres fagforeninger over den øverste direktør i forvaltningen.

Hendes ledelsesstil betegnes som psykisk terror i Politiken fredag.

Fire fagforbund i fællesskab har klaget til forvaltningens borgmester, Ninna Thomsen. De fire er DJØF, HK; ingeniørforeningen og magisterforeningen.

Tårerne trillede

Fagforeningerne fortæller om massive problemer med det psykiske arbejdsmiljø, og Søren Rex fra HK Hovedstaden siger, at han frygter, at stemningen har bredt sig nedad i systemet.

Pia Beck Nielsen fra DJØF fortæller, at der er tale om talrige indberetninger.

- Der hersker en dyb mistillid til det man laver, og jeg har set min egen chef gå ned ad gangen med tårerne trillende ned ad kindene på grund af direktørens behandling. Hun skaber simpelthen frygt, fortæller en anonym medarbejder til avisen.

Ærgerlig borgmester

Men arbejdsmiljøet skal selvfølgelig være i orden! Sådan lyder reaktionen fra Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen på den voldsomme anklage imod hendes øverste embedsmand i forvaltningen.

Borgmester Ninna Thomsen, siger at hun er »ærgerlig« over sagen.

- Det er en alvorlig sag, når fire fagforbund går direkte til mig. Det er et utraditionelt skridt, og henvendelsen er så konkret og så omfangsrig, at jeg tager den meget alvorligt. Det gør jeg noget ved med det samme, siger Ninna Thomsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk