København åbner engelsksprogede stuer i daginstitutioner

Københavns kommune tilbyder for første gang engelsksprogede daginstitutionspladser.

I daginstitutionerne Børnebyen Vandværket og Idrætsinstitutionen Bavnehøj i København har man åbnet stuer, hvor der kun tales engelsk. (Arkivfoto). (Foto: © Johan gadegaard, Scanpix)

Når der skal synges sange og råbes navne op i daginstitutionerne Børnebyen Vandværket og Idrætsinstitutionen Bavnehøj i København, så bliver det fremover på engelsk på nogle af stuerne.

For Københavns Kommune tilbyder nu for første gang engelsksprogede daginstitutionspladser.

Målgruppen er de mange udenlandske arbejdere i byen, siger Pia Allerslev (V), der er børne- og ungdomsborgmester i København.

Mange af dem vil gerne være en del af vores gode system i forhold til daginstitutioner. Men det kræver, at deres børn føler sig trygge på stuer, hvor der bliver talt engelsk, siger hun.

Det nye pasningstilbud glæder Linda Wendelboe, som er chef ved Dansk Industris Global Talent.

- I de her år kommer der flere og flere internationale medarbejdere til Danmark for at arbejde i danske virksomheder. Og de kommer med deres familier, og det giver større og større efterspørgsel på engelsksprogede pasningstilbud, siger hun.

Og der er et behov for et kommunalt alternativ til de private daginstitutioner, siger Linda Wendelboe.

- Når udenlandske medarbejdere kommer hertil, så er det på meget forskellige lønniveauer. Der er derfor et behov for tilbud i forskellige prisklasser, siger hun.

De engelsksprogede stuer er til børn i alderen 0-6 år, som er børn af udenlandske expats, som inden for en årrække forventer at flytte fra landet.