København vil fremrykke storm- og skybrudssikring

Politisk flertal i teknik- og miljøudvalget i København vil have hurtigere storm- og skybrudssikring af hovedstaden.

Stormen Urd betød bl.a. forhøjet vandstand i Nyhavn den 27. december 2016. Nu vil politikerne på Københavns Rådhus fremrykke projekter, der skal sikre hovedstaden imod vandmasserne. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Stormen Urd får nu politiske konsekvenser i hovedstaden. Her ønsker et flertal i teknik- og miljøudvalget - ovenpå stormen - at fremrykke kommunens projekter udi stormsflods- og skybrudssikring.

En af bannerførerne er Mette Annelie Rasmussen, der er teknik- og miljøordfører for Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation.

- Urd giver anledning til, at vi skal have sat fut i vores skybrudssikring og stormflodssikring. Vejret venter ikke, siger hun.

Også Jakob Næsager, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti og medlem af teknik- og miljøudvalget, vil have fremskyndet arbejdet med at sikre hovedstaden imod vandmasserne.

- Vi skal have fremskyndet planerne om at bygge et dige i hver ende af havnen. Vi kan simpelthen ikke risikere at store dele af København bliver oversvømmet af havvand, siger han.

I Liberal Alliance mener gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation Heidi Wang, at indsatsen imod vandmasserne skal tackles gennem et nationalt samarbejde.

- Københavns Kommune skal arbejde tæt sammen med staten og sikre kysten. Vi kan ikke gøre det alene, siger hun.

Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL), er ude at rejse. Han har derfor ikke haft mulighed for at udtale sig.