Københavnerne flytter kun til nabokommunen

Hovedstadens beboere flytter ikke så langt, når de beslutter, at de ikke længere skal være 'københavnere'.

(© Colourbox)

Det kan godt være, at regeringen er ved at flytte statslige arbejdspladser fra København til Fyn og Jylland, men det er ikke steder, Københavnerne er særligt glade for at flytte hen.

En gennemgang af 5 års flytninger fra Københavns Kommune viser, at størstedelen af flyttebilerne er ikke kørt særligt langt. Københavnerne flytter oftest til nabokommunerne, især Frederiksberg og Gentofte.

Naboen har ikke plads

Der er en del børnefamilier blandt de cirka 7.000 Københavnere, der årligt rykker over kommunegrænsen til Frederiksberg. Det udforer nabokommunen, siger Karsten Lauritsen (Radikale), formand for Børneudvalget i Frederiksberg Kommune.

- Vi har pres på vores skoler og daginstitutioner. Og vi er den kommune i Nordeuropa, der er tættest befolket. Derfor kan vi ikke bare udbygge, siger han.

Mellem 40.000 og 45.000 københavnere fraflytter ifølge Danmarks Statistik hvert år kommunen. Endnu flere flytter dog til.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.