Københavnerne rejser til Jylland i julen

Flere københavnere rejser til Jylland i juledagene. Provinsen rimer på afslapning, siger ekspert.

Jylland er julens store trækplaster. Ifølge Københavns Lufthavn rejser 26 procent flere væk fra København op til jul, end antallet af passagerer, der kommer til København. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Juleferien venter lige rundt om hjørnet, og det betyder, at mange rykker på juleferie - og det foregår mest mod vest.

Det oplyser SAS, der allerede nu har solgt flere billetter på ruten mellem København og Aalborg sammenlignet med sidste år.

Flyselskabet regner på linje med flyselskabet Norwegian med at sælge omkring 20 procent flere billetter i år på denne strækning.

Det er især turen mod Jylland, der er populær. Ifølge Københavns Lufthavn er der 26 procent flere, der tager væk fra København op til jul, end der er passagerer, der kommer til hovedstaden.

- Vi har indsat ekstra kapacitet, fordi vi netop oplever større efterspørgsel på ruten, siger Mariam Skovfoged, der er pressechef i SAS.

Hos

DSB
har man på nuværende tidspunkt solgt flere pladsbilletter end samme tid sidste år.

Det er noget så eksotisk som afslapning og hygge, der trækker i os i juleferien, og den slags finder man særligt vestpå - tror man. Det siger Tony Evald Clausen, der er ekspert i menneskelig

adfærd
:

- Jeg er sikker på, at Jylland og Sjælland kan det samme, men vi har en opfattelse af Jylland som et sted, hvor tingene går langsommere. Og det, vi gerne vil, når vi holder ferie, er at tage farten ud af hverdagen.

Ifølge Tony Evald Clausen skyldes den massive trafik vestpå i juledagene desuden, at mange af eksil-jyderne, der bor i hovedstaden, rejser hjem for at holde jul.

Og så opfatter mange bare Jylland som en oase for afslapning:

- Der er længere imellem husene, folk taler langsommere, livet går langsommere. Hvis vi skal afstresse, skal vi til det mørke Jylland, siger han.

Facebook
Twitter