Københavnerne skal samarbejde med svenskerne om at skabe flere job

Dansk-svensk samarbejde er løsningen til mere vækst i hovedstaden. Det mener i hvert fald Region Hovedstadens formand, Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokraterne.

København skal danne fælles front sammen med Sverige om at danne flere arbejdspladser. (Foto: Janni Brixen © DR København)

Et nyt samarbejde kaldet Copenhagen skal sikre vækst i Øresundsregionen.

Initiativet er et samarbejde mellem alle borgmestre på hele Sjælland og er tiltrængt ifølge forskere, der i Berlingske siger, at Hovedstadsområdet er stagneret og bliver overhalet af andre europæiske byer.

Det er fordi, området er for lille, lyder det blandt andet fra Gert Laier Christensen, der er analysechef i Dansk Erhverv. Derfor bør København udover at styrke samarbejdet på tværs af kommunerne også styrke samarbejdet med Sverige, mener han.

Det skal give flere job

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er enig i, at det er vigtigt at få vendt udviklingen. Her spiller Copenhagen-samarbejdet, hvor Region Hovedstaden hører under, en vigtig rolle.

- Igennem Øresunds-kommiteen har vi også en tæt dialog med 33 svenske kommuner og Region Skåne om at lave et samlet Copenhagen, forklarer Sophie Hæstorp Andersen.

- Det er en fælles investorportal, en fælles modtagelse af nye virksomheder og hvor vi går ind og kigger på, hvad der skal til for at skabe flere arbejdspladser, siger hun.

Facebook
Twitter