Københavns Kommune åbner op for nye læreraftaler

Samtlige partier på Københavns Rådhus er enige om et forslag, der skal sikre kommunens lærere bedre vilkår.

Der var massive protester, da lærernes arbejdstid blev diskuteret i 2013, og det førte også til lockout af lærerne. Nu vil Københavns Kommune give lærerne bedre vilkår efter skolereformen. (Foto: Søren Andersen © DR P4 Syd)

De københavnske politikere er i dag blevet enige om et forslag, der skal give lærerne bedre vilkår.

Med den politiske udmelding har børne- og ungdomsforvaltningen nu fået et klart mandat til at indlede forhandlinger med Københavns Lærerforening og Skolelederforeningen om en reel aftale, der blandt andet skal indeholde en opblødning af tilstedeværelsespligten for medarbejderne på skolerne i København.

Det er en god udsigt, siger Jan Trojaborg, der er formand for Københavns Lærerforening.

- Det har været et stort ønske for mange lærere at have mulighed for at arbejde hjemme. I øjeblikket er der fuld tilstedeværelsespligt, men nu kommer de medarbejdere, der repræsenterer hele personalet til at lave nogle retningslinjer og aftaler med skoleledelsen. Det synes vi er en meget stor fordel, siger han.

Parterne på området har i forvejen en såkaldt "forståelsesaftale", men en lokalaftale - underskrevet af lærerforening, skolelederforening og kommune vil opgradere og sikre lærernes ønsker, mener Jan Trøjaborg.

Ifølge tal, som P4 København har fået fra Danmarks Lærerforening, er der i 24 ud af de 33 kommuner, der findes i P4 Københavns sendeområde, indgået en lokal samarbejdsaftale på skoleområdet. På landsplan er der tale om 62 kommuner ud af 98.

Thomas Poulsen, der er lærer på Grøndalsvængets Skole i Københavns Nordvestkvarter er også glad for udsigten til ændringer i reglerne fremover.

- Jeg håber på, en del af arbejdstiden bliver mere fleksibel, så vi igen kan lave en del af vores arbejde derhjemme. Nogle ting kan være svære at løse, hvis man skal sætte sig ned at gøre det lige efter seks timers undervisning. Så det ville være rart, hvis man kunne sætte sig og fordybe sig i det derhjemme på et andet tidspunkt end lige efter undervisningen, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.