Københavns Kommune og Diabetesforeningen i fælles kamp mod diabetes

Københavns Kommune indgår i dag et samarbejde med Diabetesforeningen og vil være inspiration for andre kommuner.

Københavns Kommune og Diabetesforeningen går sammen om kampen mod diabetes. (Foto: Colourbox © Colourbox)

En mand med pakistansk baggrund, der bor alene i Brønshøj og har en kort uddannelse, har langt større risiko for at få diabetes type 2 end en dansk kvinde, der bor på Østerbro med sin familie, og som har en lang uddannelse.

Den skæve fordeling vil Københavns Kommune gøre op med og lancerer derfor i dag et samarbejde med Diabetesforeningen, der blandt andet skal rette op på uligheden.

Det fortæller Ninna Thomsen (SF), der er Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune. - Vi vil lave et helt nyt koncept for, hvordan vi behandler og hjælper folk med diabetes, siger hun. Til juli åbner et nyt midlertidigt diabetes-center på Vesterbro. Det bliver i første omgang omdrejningspunktet i samarbejdet, indtil et nyt center kan indvies, siger Ninna Thomsen. - Det, at vi bor i samme hus, og laver vores indsatser sammen, kommer til at give en helt ny dynamik i forhold til, hvordan vi som kommune kan hjælpe, siger hun.

Det nye samarbejde skal især fokusere på dem, der har en kort uddannelse, dem der står uden for arbejdsmarkedet og folk med anden etnisk baggrund, siger Ninna Thomsen. - Vi vil forsøge at gøre det på en anderledes måde ved at have etniske sundhedsformidlere og lave mindre, men længere hold for dem, så vi er sikre på, at de ændrer deres livsstil, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk