Københavnsk halvmaraton optaget i serie af ’superløb’

CHP Halfmarathon bliver del af løbsserie i Lissabon, Prag, Valencia og Cardiff.

Særligt ruten i København er afgørende for, at løbet bliver en del af 'Superhalfs', mener arrangøren af halvmaratonet. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Når omkring 25.000 løbere næste efterår begiver sig ud på ruten til CPH Halfmarathon i København, bliver det under faner med påskriften: 'Superhalfs'.

'Superhalfs' er en ny løbsserie, som består af halvmaratonruter i Lissabon, Prag, Valencia, Cardiff i Wales og nu også København.

Med den nye serie håber Dorte Vibjerg, der er direktør i løbe- og atletikforeningen Sparta, som står bag CPH Halfmaraton at tage løbet til et nyt niveau.

- Det er ruter, der er flotte at løbe, og så ligger de i byer, der er fantastiske at tage til, siger hun og fortsætter:

- Det (at være en del af Superhalfs, red.) skal sikre, at CPH Halfmarathon bliver ved med at være et prestigefyldt, internationalt maraton, som både udlændinge og danskere kommer for at løbe, siger hun.

Begejstring hos Wonderful Copenhagen

Det nye højkvalitetsmaraton vækker begejstring hos Wonderful Copenhagen.

Optagelsen i 'Superhalfs' kan nemlig være med til at sætte fokus på København som en klimavenlig og ren by, vurderer Tine Kastrup Misir, Kommunikations- og Markedsføringsdirektør i Wonderful Copenhagen.

- Det kan blive udslagsgivende for, at København gentagende gange bliver vurderet som en af verdens 10 bedste sportevent-byer, siger hun.

Samtidigt er ruten og tidspunktet for halvmaratonet ideelt, siger Tine Kastrup Misir.

- Det er et løb, der ligger uden for Københavns højsæson, og samtidigt er ruten med til at vise byen frem for de internationale aktører, som kommer til at opleve det, siger hun.

København bliver officielt en del af 'Superhalf' ved efterårsløbet til næste år.

Facebook
Twitter