Københavnske politikere uenige om fortsat støtte til Ungdomshuset

Balladen på Nørrebro i går bør få konsekvenser, lyder det fra kommunalpolitikere i Venstre og Dansk Folkeparti. Hos Socialdemokraterne og Enhedslisten maner man til besindighed.

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Brosten, romerlys og hærværk.

Demonstrationen i anledningen af 10-årsdagen for rydningen af Jagtvej 69 kulminerede i går med ballade, og ved at politiet ransagede Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Det har fremkaldt kraftige politiske reaktioner fra flere kommunalpolitikere i Københavns Borgerrepræsentation.

Venstres medlem af kulturudvalget Jens-Kristian Lükten foreslår, at støtten trækkes til Ungdomshuset på Dortheavej.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at den slags sker i en kommunal bygning, som får et tilskud på over 1,5 millioner kroner årligt, siger Jens-Kristian Lütken.

Det bakkes op af Carl Christian Ebbesen, som er kulturborgmester fra Dansk Folkeparti.

- Hvis det viser sig, at volden og hærværket har været planlagt i huset, så bør det få den konsekvens, at vi ikke skal have et Ungdomshus i København, siger Carl Christian Ebbesen.

Men hos Socialdemokraterne mener man ikke, at det giver mening at lave repressalier mod Ungdomshuset på den baggrund.

- Hvis der er individuelle brugere af huset, der har været med til at planlægge det her, så skal de retsforfølges. Men det er jo ikke husets ansvar, siger Lars Weiss, som er gruppeformand for Socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen.

Og hos Enhedslisten maner man også til besindighed.

- Vi må også lige skille tingene ad. Der er en støtte til Ungdomshuset i Nordvest, som vi selvfølgelig skal blive ved med at støtte. Og så er der en politiopgave i at finde ud af de andre ting, siger Anne Mette Omø Carlsen, der er talsperson i forbindelse med Ungdomshuset.

Facebook
Twitter