Københavnske roere frygter for deres liv

Sejlere og roere i Københavns Havn er bange for fartglade sejlere på jetski.

Fartbøller på jetski skaber frygt hos andre sejlere i Københavns Havn. (Foto: Roqqy © Creative Commons Attribution 3.0 Unported)

Det gode forårsvejr har ikke kun bragt solbadere med blege ben frem på Islands Brygge.

De fartbøller, der sidste år terroriserede Københavns Havn i speedbåd og på jetski, er tilbage.

Fartbøllerne skaber frygt i havnen hos medlemmerne af Amager Ro- og Kajakklub. Klubben har derfor skrevet et åbent brev til Københavns Politi for at få det til at skride ind over for problemet.

- Vi frygter at blive torpederet, for det kan koste os livet. De seneste par år er antallet af jetski eksploderet, og det gør miljøet meget ubehageligt. De overholder ikke reglerne, og sejler op til 40 knob, selvom man i havnen kun må sejle seks knob, siger Ida Holst medlem af Amager Ro- og Kajakklub.

Politiet er opmærksomt

Hos politiet er man bevidste om, at der kan opstå farlige situationer, når jetski ikke overholder reglerne på vandet.

Sidste år blev der uddelt 40 bøder i løbet af sommeren til fartglade sejlere, fortæller Mogens Knudsen, operativ leder af Færdselspolitiet i København.

- Vi er der ikke hele tiden. Vi skal prioritere vores ressourcer, så vi også kan være på vejene. Vi prøver at komme derud, når det er godt vejr, og jeg er sikker på, at det ville se meget værre ud, hvis vi slet ikke var til stede.  

- Vi er ikke urimelige

Men den nuværende indsats er ikke god nok, mener Ida Holst fra Amager Ro- og Kajakklub.

- Jeg synes ikke, det er urimeligt at forvente, at der er en båd med to betjente i vandet, når vejret er godt. Vi har brug for, at politiet er til stede, hvis vi vil komme problemet til livs. For når de ikke er her, så kommer bådene, og så risikerer vi tragiske ulykker.

Ifølge tal fra politiet, var betjente sidste år på havnen 49 gange mellem maj og september. Her blev der uddelt 32 fartbøder til jetski og motorbåde.  

Facebook
Twitter